неділю, 28 лютого 2016 р.

      До 145-річчя від дня народження Лесі Українки у бібліотеці було проведено усний журнал "Хотіла б я піснею стати" з учнями 2-Б класу (класовод Надія Баранчук) ЗОШ І-ІІІ ст. смт Торчин.


         Бібліотекарі ознайомили дітей з життєвим та творчим шляхом видатної письменниці. Учні 2-Б класу: Христина Кревська, Анна Шунда, Анна Скулінець, Юля Матвійчук, Богдан Банада, Софія Радчук  декламували поезії  Лесі Українки. Доповнили журнал українські мелодії у виконанні Станіслава Павельчука та викладача класу гітари Олени Сасюк.


       Користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з творами Лесі Українки, що були представленні на книжковій виставці "Я маю в серці те, що не вмирає..."

неділю, 14 лютого 2016 р.


«…Дерево, трава, квіти і птахи не завжди можуть захиститись.
Якщо будуть знищені вони, на планеті залишимось ми одні…»


Природа – наш дім. Дім, в якому ми живемо. Дім, частинкою якого ми з вами є. І від того, як ми будемо в цьому домі жити, як ми будемо себе в ньому поводити, і залежатиме наше життя.
Щоб краще донести цю інформацію до читачів , бібліотека-філія для дітей смт Торчин провила чергове засідання клубу «Росинка».

 На книжковій виставці «Стежинка у світ природи» продемонструвалися видання про красу і багатство рослинної природи та тваринного світу. Присутні зацікавлено слухали бібліографічний огляд видань. Також провели веселий конкурс «Кращий художник». А екологічна гра «Природа- дім в якому ми живемо» на мою думку,  зможе  виховати покоління людей з новим екологічним мисленням, які б свято берегли землю, ліс, воду й повітря. 

Отже, одним із важливих напрямів клубу «Росинка»  є формування екологічної культури, гармонійних відносин людини з природою, бо не можна відокремити наше життя від навколишнього середовища,  а тому не можна спокійно спостерігати, як це середовище стає все більш небезпечним для всього живого.
Цей ліс живий. У нього добрі очі.
Шумлять вітри у нього в голові.
Старезні пні, кошлаті поторочі,
літопис тиші пишуть у траві.
Дубовий Нестор дивиться крізь пальці
на білі вальси радісних беріз.
І сонний гриб в смарагдовій куфайці
дощу напився і за день підріс....
Ліна Костенко