середу, 16 квітня 2014 р.


Іду з дитинства до Тараса


Минають весни, пройде літо,
За осінню прийде зима,
Шевченку не дано старіти –
Для нього старості нема!

До ювілею великого співця нашого народу – 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, в Торчинській бібліотеці для дітей відбувся інтегрований урок-вистава: «Іду з дитинства до Тараса!», на який були запрошені учні 6-Б класу з вчителем української мови і літератури Ольгою Ростиславівною Оксентюк.


 
«З самого дитинства, як чарівні мелодії бандури, як материнська пісня, супроводжує нас невмируще слово Тараса. Його поетична спадщина хвилює, захоплює і веде за собою не одне покоління. Великого Кобзаря шанують і люблять не тільки на Україні, але й далеко за її межами…», - такими  словами розпочала урок бібліотекар Ніна Юріївна Бояновська.
       Ведучі  (Тетяна Хилько, Софія Єпішко, Богдан Камінський) хвилююче розповіли про дитинство маленького Тараса, його кріпацьку долю, а Дмитро Фокін – про талант Т. Шевченка-художника.
Бібліотекар запропонувала дітям розв’язати кросворд та продекламувати поезію поета, а також презентувала виставку літератури :  «Ім’я, прославлене в віках!» та роздала на згадку листівки-пам’ятки про важливі події із життя та творчості Т.Г. Шевченка.



У кожній хаті, школі, бібліотеці нехай живе, а не стоїть почесно на полиці мудре, ніжне, гнівне, пророче слово нашого Кобзаря.
         Спи спокійно, Тарасе!
         Нащадки твої
         Словом шани й любові
         Тебе помянули
         І народи Вкраїни
         Заповітів священних твоїх не забули!