вівторок, 18 лютого 2014 р.


                                                                                                                                                                                     Він вийшов з народу, жив з народом,
 і не тільки думкою, а й обставинами
 життя був з ним міцно і кровно зв'язаний
                                                                                                                                    М.О. Добролюбов

          В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. До них належить й ім'я великого українського поета Тараса Шевченка. Він закликає український народ до боротьби за волю, за кращу долю. Весь свій могутній талант Т.Г. Шевченко присвятив  служінню народові. " Історія  мого життя,-  писав поет, - становить  частинку історії моєї Батьківщини".
           Сьогодні  у бібліотеці  спільно  з класоводом 4-А класу Торчинської ЗОШ І-ІІІ ст. Надією Баранчук було проведено літературну годину " Він був кріпаком і став велетнем", присвячену 200-літтю від дня народження Великого Кобзаря. Учні 4 класу Оксана Грома, Софія Сахнюк, Анастасія Суряк, Діана Мошерова декламували вірші Тараса Григоровича. Олег Андрусик, Дмитро Надтока, Ольга Філонець показали сценки з життя малого Тараса.  На завешення завідувач дитячої бібліотеки Світлана Скопюк ознайомила дітей з книгами
 Т. Шевчека та літературою про його життєвий та творчий шлях.

четвер, 13 лютого 2014 р.


Історичний екскурс : «Історичне минуле нашого краю : княжа доба»

Вчитель ознайомлює дітей із збіркою для позакласного читання "На схилах Дніпрових"
 12 лютого Торчинська бібліотека для дітей спільно з 5-А класом у приміщенні ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Торчин провели історичний екскурс :  «Історичне минуле нашого краю : княжа доба».

Ліля Георгіївна Фаримець ( вчитель української мови та літератури) розповіла про загадковий та прекрасний період нашої історії – Добу Київської Русі.



Денис Королюк, Діана Бойко, Анна Щербюк підготували цікаві доповіді про утворення Київської Русі, княже правління Аскольда та Діра, Олега, Ярослава Мудрого, розвиток писемності.

Бібліотекар Ніна Бояновська підготувала перегляд літератури на тему: «Княжа Україна – скарбниця історії мого народу»,  де були представлені книги даного періоду та провела з учнями  рубрику «Дивокрай» по книзі Олександра Олеся «Княжа Україна».


Перегляд літератури: "Княжа  Україна - скарбниця історії мого народу"
 

Історія нашої країни -  загадкова, героїчна і прекрасна, хоча і непроста. Доба Київської Русі, така далека від нас, зберегла для нас постаті князів, воїнів, просвітників. Ці постаті назавжди залишаться в нашій памяті як взірці мужності, сили та розуму.