пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

«Хай квітне щаслива моя Україна! Найкраща, безцінна земля!»


Вишита колоссям і калиною,
Вигойдана співом соловя,
Звешся велчаво -  Україною,
Земле зачарована моя.
23 серпня в Торчинській бібліотеці для дітей відбулася літературно-мистецька година: «Хай квітне щаслива моя Україна! Найкраща, безцінна земля» присвячена Дню Прапора та Дню Незалежності України.
Активні читачі бібліотеки Софія Єпішко,Ігор Клос, Оля Кулик, Тетяна Хилько, Юля Барбюк розповіли про походження державної символіки та читали вірші про неньку-Україну.


Фахівець із соціальної роботи ЛРЦСССДМ  Аліна Бнесь провела гру-вікторину: «Я- людина, ми-родина, дім наш – Україна!» Згодом усі приєдналися до малюнка на асфальті. Найкращі роботи були оцінені і нагороджені подарунками.






Волонтери бібліотеки Анна Куляша, Дарина Карась, Оксана Павлосюк разом із клубом юних екологів «РОСИНКА» створили квіткову композицію, на якій відтворили прапор і герб України.







Синьо-жовтий прапор України
Це безхмарне небо синє-синє
А під небом золотіє нива,
І народ  - і вільний і щасливий.















пʼятницю, 16 серпня 2013 р.


Мобільний філіал «Бібліотека під парасолькою»

КНИГА ШУКАЄ ЧИТАЧА


Є багато див на землі, створених природою і зроблених руками людини. Чи не найбільше диво з див – книга, у ній увесь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип, освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках береливих, надійних.
       Як неможливо жити без повітря, води та хліба, так неможливо жити без книги. Недарма і прислівя є : «Хліб годує розум».
       Літо для шклярів – пора, коли можна відкласти всі підручники і портфелі та вдосталь набігатися. Але без кращого друга – книги – і канікули не такі веселі .
        Тому бібліотекарі з книжками, ж вийшли на вулицю. Замість звичних стін і підлоги в бібліотеці під парасолькою -  древа, трава і яскраве сонечко.
       Цікаво на свіжому повітрі разом з друзями пограти в літературні  розгадуючи кросворди та вікторини, переглянути "свіженькі" номери дитячих журналів.
       А що може бути приємнішим, ніж читання на лавочках на свіжому повітрі та не злазячи із велосипеда.

       Ось так і біблотека намагається кожного разу здвувати цікавими ідеями корисного відпочинку.

 








 





четвер, 8 серпня 2013 р.

 




          7 серпня було проведено урок-застереження : "Курінню - НІ" спільно з бібілотекою для дорослих. Діти ознайомились з шкідливим впливом викуреної цигарки на організм людини та
 переглянули документальний фільм Сергія Шараєвського "Правда про куріння", скориставшись пунктом вільного  доступу до мережі Інтернет в бібліотеці для дорослих. Бібліотекар Ніна Юріївна Бояновська розповіла присутнім про історію виникнення тютюнопаління та його  наслідки. Активні читачки бібліотеки Анна Куляша , Павлосюк Оксана та Карась Дарина підготували плакат з відомостями про шкідливість  куріння та порадами як позбутися цієї шкідливої звички.

четвер, 1 серпня 2013 р.


     


   «Хліб усьому голова» - говорить народна мудрість. Золота нива є символом нашої держави, адже саме на Україні завжди були щедрі врожаї жита, пшениці, вівса. Хліб народжений працею, наш годувальник. Споконвіку називали хліб святим. На честь хліба складали пісні, де говорилось про його велич, прославляли людей, які  вирощують хліб.



  Сьогоднішнє заняття «Творчої майстерні» було незвичайним. Завідувач бібліотеки розповіла дітям про те, що потрібно з великою шаною відноситись до хліба, який шлях проходить  пшеничний колосок перш ніж з’явиться у нас на столі у вигляді пахучого рум’яного поріжка.  Вихованці гуртка «Творча майстерня» пригадали прислівя,  приказки, казки про хліб та виготовили вироби із солоного тіста, скориставшись літературою, що є в бібліотеці.